Vest-Agder fylkeskommune må ut med over 125 millioner etter at Agder lagmannsretts dom i erstatningssak fra veibyggerne av Vågsbygdveien. (Foto: Nicolai Prebensen)

Må betale over 120 millioner til entreprenør

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  12. sept. 2019
  15:46
Agder lagmannsrett konkluderer med at Vest-Agder fylkeskommune må betale 84,5 millioner kroner pluss forsinkelsesrenter til arbeidsfelleskapet som bygde den nye Vågsbygdveien, skriver fvn.no torsdag.

Entreprenørene NCC/Repstad anlegg gikk til retten da partene ikke ble enige om oppgjør for det entreprenøren mener er ekstraarbeider utover innholdet i kontrakten. Kravet fra entreprenørene var på over 150 millioner kroner, og i Kristiansand tingrett ble fylkeskommunen dømt til å betale en ekstraregning på 59 millioner. 

Ekstrakostnader etter anke
Fylkeskommunen anket denne avgjørelsen inn for lagmannsretten og var heller ikke interessert i å godta et forslag til forlik som ble presentert fra motparten. Fylkeskommunen må også dekke motpartens saksomkostninger ved behandlingen i lagmannsretten. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I følge avisen har de offentlige etatene ikke avgjort om dommen skal ankes videre. Anken til lagmannsretten har kostet det offentlige flere millioner kroner i økt erstatning og partenes saksomkostninger. Inkludert egne saksomkostninger, må fylkeskommunen ut med over 125 millioner kroner etter lagmannsrettens dom.

Arnstein Repstad (bildet) i Repstad AS sier til N247 torsdag ettermiddag at selskapet velger å ligge litt lavt frem til dommen er rettskraftig. Han sier likevel at selskapet har fått riktig uttelling på en del av kravene og litt mindre uttelling på andre krav.

- Se fremover
- Vi er selvsagt fornøyde, men jeg vil legge til at dette kunne ha vært en effektiv måte å legge ned et selskap med 80 ansatte. Vi har «trådd vannet» i fem år nå og det er kun takket være våre fantastiske ansatte at vi har klart oss. Nå kan vi endelig se fremover og begynne å videreutvikle Repstad Anlegg videre, avslutter han. 
Sist oppdatert 12.09.2019 klokken 15:52 av Jon Aamodt

Det var arbeidsfellesskapet NCC/Repstad anlegg som stod for bygging av Vågsbygdveien og som nå får en ekstrabetaling fra veieier etter dommen i Agder lagmannsrett. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no