Gjengen bak de Ølympiske leker på Tangvall lørdag er: Pål Andersen, Ine Repstad, Phillip Eikås, Harald Solvik, Frank Solås, Oddvar Lavrantsen og Berit Austad. (Foto: Nicolai Prebensen)

NABOVARSEL: Ølympiske leker på Tangvall lørdag

  Nicolai Prebensen
  11. sept. 2019
  19:51
Spjotheias venner har lenge sørget etter at de innså at Spjotheia (276, 21 m.o.h. målt med russiske satellitter for fire år siden) mister status som kommunens høyeste fjell etter 31. desember 2019. Når kommunesammenslåingen er et faktum overtar Havsåsknuten (414,2 m.o.h) denne statusen, noe som har falt venneforeningen tungt for brystet.

- Når det er sagt var det bedre at det var nabobygda og Finsland som fikk denne æren, enn at de lengre øst hadde ei hei som var høyere, sier Frank Solås som er initiativtaker til de Ølympiske lekene under Gravøl-festivalen førstkommende lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han legger til at grunnen til arrangementet som betegnes som et gravøl har flere poenger. 

- Når den nye skolen bygges forsvinner også den gamle gymsalen på Tangvall. Der har Spjotheias venner trent hver fredag kveld i alle fall i 25 år. I tillegg flyttes Søgne stadion, et anlegg som har sjel. Den første versjonen av stadionet hadde koks som underlag, og flere av oss har bedrevet noe som kan ligne på idrett på stadion. Dagens versjon ble bygget i begynnelsen av 80-tallet, sier han.

Han legger til at festen lørdag ikke er en folkefest som det er bevilget en masse penger til. 

- Egen lomme
- Vi har 200 påmeldte, og har ikke fått kommunal støtte. Alt betales av egen lomme, sier Solås videre.

Ølympiaden skal foregå i sin helhet på torvet på Tangvall, og i et telt på ni ganger 18 meter. Alle nødvendige tillatelser er hentet inn, og det ventes et yrende liv utendørs frem til klokken 23.30. 

- Den høytidelige åpningen av Ølympiaden skjer klokken 19.00 hvor den Ølympiske grillen tennes. Klokken 20.00 spiller Sprudlebandet opp til fest med Ine Repstad som vokalist. Klokken 21.00 er det Gunnar Andersens Busserulls Jubalon allsang show, og her forventes det at allsangfaktoren blir skyhøy, sikkert til naboenes fortvilelse. Heldigvis varer ikke denne seansen resten av kvelden, for klokken 22.30 spiller duoen Phillp og Geir, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Baklengs tresteg, en øvelse som krever sitt. Villeder i Spjotheia Velforening, Pål Andersen ligger i hardtrening før arrangementet lørdag. Resten av komiteen f.v.: Ine Repstad, Phillip Eikås, Harald Solvik (sjefsmåler og representant for foreldregruppa i jentehåndballen som skal hjelpe til under arrangementet lørdag), Frank Solås, Oddvar Lavrantzen og Berit Austad. (Foto: Nicolai Prebensen).

Innimellom all underholdning skal altså selve Ølympiaden avvikles, og per nå skal følgende øvelser gjennomføres (det kan plutselig dukke opp flere øvelser);
  • Grillspydkasting
  • Baklengs tresteg
  • Hoppskiskyting
  • Ølkassekasting
  • Kasting av tom ølboks i motvind, med mer
Solås understreker at dette i utgangspunktet er et lukket arrangement hvor deltakerne har vært gjennom flere kvalifiseringsrunder.

Publikum
- Under en Ølympiade, som i utgangspunktet er et idrettsarrangement, er publikum hjertelig velkomne til å heie på deltakerne, men tilgangen til garderobene og VIP-tribunen (telt) er forbeholdt utøverne, avslutter Solås.

Dermed ansees Ølympiaden for kunngjort.
Sist oppdatert 11.09.2019 klokken 21:24 av Nicolai Prebensen

Villeder i Spjotheia Velforening, Pål Andersen trener på baklengs tresteg, en øvelse som krever stort mot og god balanse. Bak fra venstre: Ine Repstad, Phillip Eikås, Harald Solvik, Frank Solås, Oddvar Lavrantzen og Berit Austad. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no