Det er denne typen kopper som nå er tilbakekalt fra imortøren. (Foto: Mattilsynet)

Solgt i Søgne og Songdalen: - Ikke drikk av disse koppene

  Nicolai Prebensen
  10. sept. 2019
  14:44
LEA Interiør AS trekker tilbake bambuskopper i ulike farger og med forskjellig teksttrykk. Koppene har varekode fra BA 201 til BA 323. Årsaken er mistanke om for høy migrasjon av melamin fra koppene som er produsert i Kina.

Tilbaketrekningen gjelder LEA bambuskopper i ulike farger og med forskjellig teksttrykk.

Tilbaketrekkingen gjelder alle produskjonsnumrene fra BA 201 til BA 323 (finnes på baksiden av koppene).

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Koppene er produsert i Kina og importert til Norge av LEA Interiør AS. Deretter er produktene distribuert til mange forskjellige butikker innen interiør, bokhandel, hobby og te/kaffe-forretninger i hele Norge. 

Dette gjelder også flere forretninger i Søgne og Songdalen, viser en oversikt over forretninger som har solgt produktet.

LEA Interiør AS melder at beskjed om tilbaketrekking og salgstopp er sendt til de aktuelle forhandlere.

Forbrukere som har kjøpt koppene med de aktuelle varekodene, bes returnere det til butikken der det er kjøpt eller kaste det i restavfall.

Melamin er et kjemisk stoff som brukes i produksjon av spesielle plasttyper og kan gjenfinnes i mat som følge av migrasjon fra matkontaktmaterialer (eksemåplevis kopp). Stoffet kan ha skadelig effekt på nyrene. Produkter av melaminplast hvor migrasjonen av melamin overskrider den tillatte grensen, er ikke egnet for kontakt med mat.

Pressemelding fra Mattilsynet.

- Melamin er et kjemisk stoff som brukes i produksjon av spesielle plasttyper og kan gjenfinnes i mat som følge av migrasjon fra matkontaktmaterialer. Stoffet kan ha skadelig effekt på nyrene, skriver Mattilsynet på matportalen.no (Foto: Mattilsynet)

På undersiden av koppen finner du produksjonsnummeret. (Foto: Mattilsynet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no