Gro Bråthen blir Agders første fylkesordfører. (Foto: Aust-Agder Fylkeskommune)

Gro Bråten (Ap) blir ny fylkesordfører

  Jon Aamodt
  10. sept. 2019
  12:09
Arbeiderpartiet har blitt enige med Senterpartiet og MDG om fordeling av politiske verv i den nye fylkeskommunen og samtidig sikret støtte for Gro Bråten som det nye fylkets første fylkesordfører. Det er fvn.no som skriver dette tirsdag formiddag. 

Fra mandagskvelden var det klart at Høyre forhandlet med sentrumspartiene om ordførervervet, men da partene møttes igjen tirsdag, forlot MDG og Senterpartiet forhandlingene etter kort tid. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I følge avisen skal Arbeiderpartiet ha inngått avtale som sikrer Bråthen støtte fra Frp mot at FrP får lederen av kontrollutvalget. Oddvar Kylland (Sp) blir varaordfører mens MDG får lederen av et hovedutvalg. 

- Skuffet over Fremskrittspartiet
- Vi er både overrasket og ikke minst skuffet over at FrP velger å støtte en fylkesordfører fra den sosialistiske siden. Det var vel neppe dette FrPs velgere hadde sett for seg da de stemte på dette partiet,  sier Terje Ø. Pettersen (H) (bildet) til N247 tirsdag. 

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og MDG har ikke rent flertall i fylkestinget og må søke støtte fra ulike partier når politiske saker kommer til behandling. 
Sist oppdatert 10.09.2019 klokken 14:08 av Nicolai Prebensen

Høyres fylkesordførerkandidat, Arne Thomassen (t.h), er etter alt å dømme ute av ordførerkampen etter at Arbeiderpartiet har sikret støtte til sin kandidat, Gro Bråthen. (Foto: Tor Marius Markussen, arkiv)

- Jeg er veldig glad for at vi fikk til dette samarbeidet med Sp, MDG og SV. Vi har en rekke saker felles. Særlig gjelder dette innen klima og miljø, næring, samferdsel og utdanning, sier Gro Bråten. På bildet f.v.: Mirell Høyer-Berntsen, Gro Bråten, Oddbjørn Kylland og Birte Simonsen. (Foto: Arbeiderpartiet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no