Vidar Kleppe er kommunevalgets klare vinner etter at forhåndsstemmene nå er talt opp. (Foto: Nicolai Prebensen)

Valgets klare vinner

  Nicolai Prebensen
  09. sept. 2019
  21:25
- Selvfølgelig er jeg fornøyd. Dette er fantastisk. Vi har fått god hjelp fra dyktige folk i Søgne og Songdalen og en fremgang fra 3,8 prosent for fire år siden til 14,8 i forhåndsstemmer i kveld er formidabelt, sier Vidar Klemme (DEM) til N247 mandag kveld, like etter at de første resultatene kom like over klokken 21.00.

- Dette er kun forhåndsstemmene, og vi får se hva som skjer når resultatene fra dagens valg kommer inn. Akkurat nå ligger vi inne med 10 - 11 representanter i bystyret, og de som skal samarbeide med oss må være forberedt på at våre saker skal få gjennomslag. 

- Høyres ordfører Harald Furre har sagt at han ikke vil samarbeide med oss, så den døra er tydeligvis stengt, sier Kleppe.

Klokken 22.00 bekrefter både Harald Furre (H) og Jan Oddvar Skisland (AP) overfor NRK at ingen av dem akter å samarbeide med Demokratenes Vidar Kleppe etter valget.

Komplisert
- Bystyret blir komplisert og det blir mye jobbing fremover. Vi er opptatte av trygg styring, og sa Furre til TV-stasjonen.

- De sliter hvis de ikke vil samarbeide med oss. Da får de to partiene samarbeide og de må i tillegg har flere med seg sier Kleppe i en kommentar.

Demokratene har i skrivende stund fire representanter fra Søgne og Songdalen inne i det nye bystyret.
Sist oppdatert 09.09.2019 klokken 23:46 av Nicolai Prebensen

Både Høyres ordførerkandidat Harald Furre og Arbeiderpartiets ordførerkandidat Jan Oddvar Skisland avviser begge et samarbeid med Demokratene etter valget. (Foto: Nicolai Prebensen)

Tre av fire fra Songdalen som klokken 22.25 var inne i det nye bystyret. Fra venstre Jorunn Aaselise Olsen, Laijla Elefskaas og Roy Fardal. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no