Innsendt
Foreningen "Skolehuset" Ny-Hellesund inviterer til møte om forfatteren Vigdis Stokkelien førstkommende lørdag. (Foto: Collage)

Møte om forfatteren Vigdis Stokkelien

  Nicolai Prebensen
  09. sept. 2019
  10:42
Forfatteren Vigdis Stokkelien bodde som barn flere år i Det Kongelig Privilegerte Gjestgiveriet i Ny-Hellesund og gikk på barneskolen på Monsøya. (1942-1947)
I voksen alder var hun telegrafist og seilte i utenriksfart for så å bli journalist både i Agderposten og Nationen før hun debuterte som forfatter i 1967. 

Et par av hennes romaner har vært dramatisert for radio og TV, men det er som novelleskribent hun gjorde seg særlig bemerket.  Forfatterskapet omhandler et bredt spekter av temaer fra menneskers forhold til døden, erotikk, store samfunnsspørsmål som krig, forurensing, frihet og utbytting.  Hun er oversatt til tysk, russisk og engelsk. Med sin bakgrunn fra utenriksfart og journalistikk har hun en bred erfaring, også oppveksten i Ny-Hellesund er bakgrunn i romaner og noveller. Som flere av de kvinnelige forfattere er hun ufortjent glemt.

Foreningen ”Skolehuset” Ny-Hellesund vil løfte frem forfatterskapet og  Vigdis Stokkelien på Skolehuset i Ny-Hellesund førstkommende lørdag, 14.09. Amanuensis ved UIA Oddbjørn Johannessen kåserer om forfatterskapet, Peder Johan Pedersen om Stokkeliens oppvekst i Ny-Hellesund, opplesning ved Elin Gerrard.

Møtet er fra klokken 1600 – 1800. Båttransport fra Høllen kl 1530 med retur.
Sist oppdatert 09.09.2019 klokken 12:32 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no