SIL Friidrett har allsidig satsing for tiden, med stor nybegynnergruppe, godt trimparti, og har nå også begynt å få opp en god ungdomsgjeng, skriver Olav Eieland i dette innlegget. Utøverne i Ungdoms-NM, fra venstre: Haakon Eieland, Sebastian Bergquist Støle, Julie Ekeland Ose, Elisabeth Gilje og Maren Kristine Grindheim. (Foto: Privat)

Flotte friidrettsresultater i Ungdoms-NM Jessheim i helga.

  Redaksjonen
  09. sept. 2019
  10:25
Av Olav Eieland

SIL Friidrett har allsidig satsing for tiden, med stor nybegynnergruppe, godt trimparti, og har nå også begynt å få opp en god ungdomsgjeng. I helga reiste Jon Fjeld og Arnt Jacob Grindheim som ledere for fem flotte 15 åringer.

Det var Elisabeth Gilje på 100 meter og kule, Julie Ekeland Ose på 100 meter, 200 meter høyde og tresteg, Haakon Eieland på 100 meter, lengde samt 200 meter og Sebastian Bergquist Støle i høyde og lengde. Maren Kristine Grindheim, 2003 modell var påmeldt, men ble skadet og var med som hjelpetrener.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

NM startet på fredag 6. sept med spennende 100 meter for alle.

Haakon Eieland satte personlig rekord tre ganger, og fikk til slutt sølv i 100 meter-finalen med tiden 11.49.

Julie Ekeland Ose og Elisabeth Gilje hadde gode kvalifiseringstider, men klarte akkurat ikke å kvalifisere seg til finale.

På lørdag var det høyde, lengde og 200 meter. 

Fotballkamp
Sebastian Bergquist Støle hopper 168 som holder til en femteplass, mens gullet gikk til høyden 1,77 som er tre cm under Sebastians personlige rekord. Han hadde nok en fotballkamp fra fredag kveld i bena, og litt lite teknikktrening før stevnet.

I lengde tok Haakon og Sebastian henholdsvis en fjerde og femteplass.

Julie hopper 146 i høyde og blir nummer syv, og manglet  dessverre 1/100 på å kvalifisere seg til 200 meter finalen.

På søndagen var det endelig slutt på regn og vind og konkurransene ble mer severdige.

Personlig rekord
Elisabeth Gilje kvalifiserte seg sterkt til finalen i kule og tok ny personlig rekord med 9,96 og en flott syvendeplass.

På 200 meter har Haakon Eieland knapt tidligere resultater, men tok seg videre til finale etter fantastiske kvalifisering. Han ble tilslutt nummer fem med tiden 23.77.

Det var en fantastisk UNM helg og takk til flotte ungdommer og ledere. Neste helg er det Søgne-lekene på hjemmestadion og da venter vi nye, gode resultater av utøverne.

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no