Mattilsynet har per søndag formiddag ikke mottatt rapporter om at den dødelige hundesykdommen har nådd Vest-Agder. (Foto: Pixabay)

Mattilsynet: - Ingen forekomster av hundesykdommen i Vest-Agder så langt

  Nicolai Prebensen
  08. sept. 2019
  18:35
Oppdatering søndag 08. september: Fram til søndag formiddag har Mattilsynet mottatt fire nye meldinger om enkeltstående tilfeller av hunder som har lignende symptomer på sykdom. En av hundene ble avlivet grunnet sykdommens akutte forløp og en døde før den kom til veterinærklinikk. Meldingene kommer fra Møre og Romsdal, Vestfold, Buskerud og Nordland.

Totalt har Mattilsynet mottatt informasjon om sykdomstilfeller med lignende symptomer fra Oslo, Akershus, Nordland, Vestfold, Aust-Agder, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Buskerud, Hedmark, Rogaland, Østfold, Sogn og Fjordane og Telemark.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mattilsynet understreker at så vidt vi har oversikt over, er det ikke er noen unormal forekomst av disse symptomene andre steder enn i Oslo-området. Prøvesvar på de obduserte dyrene vil ikke være klare før til uken.

Omfattende
Det er et omfattende arbeid å systematisere data om de syke hundene og å finne eventuelle fellestrekk eller forbindelser mellom tilfellene. Gode data er nødvendig for å lykkes, og derfor vil Mattilsynet og Veterinærinstituttet nå sende ut en spørreundersøkelse til veterinærklinikker, for å samle inn mer detaljerte opplysninger. NMBU Veterinærhøgskolen bidrar i dette arbeidet.

Veterinærklinikkene vil deretter ta kontakt med aktuelle hundeeier for å samle inn informasjon om hundene.

Forundersøkelse
Mattilsynet har allerede gjort en mindre, men bredere forundersøkelse og har innhentet detaljert informasjon fra et lite utvalg tilfeller. Resultatene pekte ikke på tydelige fellestrekk, og undersøkelsen utvides nå for å innhente informasjon fra flere veterinærer.

Mattilsynet vil komme tilbake til resultatet av denne undersøkelsen så fort det foreligger.

Pressemelding fra Mattilsynet.

- Totalt har Mattilsynet mottatt informasjon om sykdomstilfeller med lignende symptomer fra Oslo, Akershus, Nordland, Vestfold, Aust-Agder, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Buskerud, Hedmark, Rogaland, Østfold, Sogn og Fjordane og Telemark, skriver tilsynet i pressemeldingen. (Foto: Pixabay)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no