Det var folksomt på Søgne gamle prestegård søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

500 ender, 50 liter svelerøre og flere hundre gjester

  Nicolai Prebensen, Jon Aamodt
  08. sept. 2019
  17:44
Elvefestivalen ble akkurat det arrangøren hadde håpet. Massevis av folk, strålende høstvær og bare blide mennesker å se. Spesielt hyggelig var det at Frivilligsentralen fikk inn en god slump penger etter at folk kjøpte rundt 500 ender til Andeløpet som avsluttet årets festival.

N247 var til stede med egen stand og fikk møte mange lesere som vi fikk slått av en hyggelig prat med.

Under artikkelen finner du flere bilder fra arrangementet som forteller det meste om de fire timene festivalen foregikk.

- Det går an
Klokken 15.30 ble over 500 ender sluppet ut i Søgneelva og årets Andeløp var i gang. Ved broa litt lenger nede i elva samlet publikum seg i spenning, og da de gule endene nærmet seg målstreken ventet alle på at 1. Søgne sjøs medlemmer plukket opp ender etterhvert som de kom til brua for så å rope opp nummeret på de første endene. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sissel Cecilie Lind stakk av med førstepremien etter å ha kjøpt ei and for å teste Vippsen for arrangøren. (Foto: Jon Aamodt).

- Da har vi en vinner. Det er and nummer 86, og vinneren står her, annonserte speaker Egil Lunde og snudde seg mot Sissel Cecilie Lind stod like ved siden av han.

Andrepremien havnet hos Sparebanken Sør, og tredjepremien var det Hellvik Hus som kunne ta med seg hjem.

Testet Vippsen
- Jeg kjøpe ei and til meg selv da jeg skulle teste at Vippsen virket. Så det går altså an å vinne med bare en and, sa den heldige vinneren etter at resultatet var klart. Lind er selv med i arrangørkomiteen.

- Vi har solgt over 500 ender til løpet i år. Det er betydelig mer enn de rundt 300 vi solgte i fjor, sa en fornøyd leder av Frivilligsentralen, Heidi Johansen som nå kan glede seg over ekstra midler til fordeling blant frivilligheten i Søgne. 
Sist oppdatert 08.09.2019 klokken 19:54 av Nicolai Prebensen

Søgne jeger og Fiskerforening tilbød luftgeværskyting under festivalen søndag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Søgne Klatreklubb sin "stand" under Elvefestivalen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no