På vei ut i kajakk for første gang: Terje Jahnsen og Tore Grawford Møyland sørger for at Bjarne Andersens første tur i kajakk foregår i trygge former. (Foto: Nicolai Prebensen)

Bjarne tok utfordringen på strak arm

  Nicolai Prebensen
  09. sept. 2019
  10:44
Bjarne Andersen var ikke vond å be da Terje Jahnsen og medlemmene i Søgne Kajakklubb denne helgen inviterte mennesker med nedsatt funksjonsevne til å bli med på kajakktur på Søgne elva. 

- Dette har jeg gledet meg til og det var veldig greit, sa Bjarne til N247 etter at han hadde fått en flott tur i kajakken til Jahnsen i et nydelig høstvær lørdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har sammen med Enhet for livsmestring i Søgne kommune og Norges Padleforbund tatt initiativ til å gjøre noe for mennesker med nedsatt funksjonsevne eller andre som trenger litt ekstra hjelp. Derfor sier vi at «Alle kan padle» lørdag og søndag. Dette er et forsøksprosjekt, så får vi se om vi kan få til noe mer permanent fremover hvis dette viser seg å være vellykket, sier han etter at første pulje hadde prøvd balansekunsten i en kajakk.

Klubben stiller med mange svært erfarne padlere denne helgen og sørger for at sikkerheten er satt i høysetet. I tillegg til en tur i kajakk på elva serverte klubben grillpølser, brus og kaffe samt andre aktiviteter som gjorde besøket ved Søgneelvas bredd til en fest for alle som kom på besøk.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bjarne Andersen i kajakken til Terje Jahnsen lørdag ettermiddag. Han er leder av Søgne Kajakklubb. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Det er et flott tiltak Terje og klubben har satt i gang denne helgen. Dette er et godt samarbeide som vi vil teste ut denne helgen og evaluere i etterkant. Til nå ser jo dette svært positivt ut, sier Helene Tånevik i Enhet for livsmestreing til N247 lørdag. 

Andersen selv ble så inspirert av besøket at han lørdag kveld sendte et dikt til N247.

- Jeg hørte at noen fortalte deg at jeg skrev mange dikt. Det stemmer. Og like før jeg gikk til Åros i dag fikk jeg faktisk inspirasjon til å skrive om tilbudet i dette flotte været, skriver han i en epost og spør om vi har plass til diktet;

Den første kajakk-turen
En vakker dag fikk gry mot høst
Der padling fikk til livets trøst
Gi dagens beste minne
Da solen her fikk skinne.
Så turen ble stelt i stand
Ved Søgnes Åros-land
Til hjelp av gode krefter
Og lysten ingen hefter.

Refreng
Slik fikk den første padle-tur
Få ha sin største glans på lur
Som ingen av oss ante
Før alle rundt oss glante.
For gleden fløt i lufta om
Da alle ut i kajakk kom
Til livets største minne
Som vil for alltid skinne.

Hilsen Bjarne Andersen
Sist oppdatert 09.09.2019 klokken 14:46 av Nicolai Prebensen

- Dette var veldig greit, sa Bjarne om sin første tur i kajakk noen gang. Terje Jahnsen og Åse Rønning sørger for sikkerheten. (Foto: Nicolai Prebensen)

Mange som aldri har vært i kajakk fikk prøve seg på Søgneelva lørdag og søndag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no