Fredag avsluttes forhåndsstemmegivningen og lørdag avsluttes valgkampen. Mandag kan du som ikke har forhåndsstemt gå til valgurnene i din kommune, eller i en av kommunene som blir sammenslått 1. januar 2010. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Rekordøkning i antall forhåndsstemmer

  Nicolai Prebensen
  06. sept. 2019
  14:23
- Det har vært mye folk ved stemmeurnene ved biblioteket helt siden vi åpnet for forhåndsstemmegivning 6. august, og vi har slått alle rekorder ved et kommunevalg. Innen vi stenger i ettermiddag vil rundt 2.200 personer ha forhåndsstemt, sier Camilla Erland Aarnes i Søgne kommune til N247 fredag ettermiddag.

- Den gamle rekorden forhåndsstemmer er på rundt 1.600 så årets antall viser at det kan være stor interesse for årets valg, noe som er bra, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Erland Aarnes understreker at de ikke vet hvem som har fått flest stemmer.

- Stemmene blir ikke talt opp før mandag kveld, sier hun.

Songdalen
- Her i Songdalen har vi til nå tatt imot 580 forhåndsstemmer til høstens kommunevalg. Ved forrige valg var antallet 379 så dette er en markert økning, sier Monika Hagen til N247 fredag ettermiddag. 

- I hele nye Kristiansand er antallet forhåndsstemmer nå oppe i rundt 18.000 mot cirka 11.000 ved forrige valg, forteller hun.

Camilla Erland Aarnes forteller om et rekordhøyt antall forhåndsstemmer ved et kommunevalg noensinne. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no