Leserinnlegg
- Jeg har helt rett. Kommuner styrt av AP-ordførere tar inn mest i eiendomsskatt, skriver Terje Ø. Pettersen i sitt leserinnlegg. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Svar til skattepartiet AP: - Nei, jeg har helt rett

  Jon Aamodt
  06. sept. 2019
  13:16
Leserinnlegg av Terje Ø. Pettersen, 3. kandidat Kristiansand Høyre

Svar til skattepartiet AP: Nei, jeg har helt rett. Kommuner styrt av AP-ordførere tar inn mest i eiendomsskatt.

Viser til leserinnlegg fra Trond Henry Blattmann og Bjørn Egeli Kristiansand fra AP 4. september.

Jeg har hevdet at det er kommuner i Norge styrt av AP-ordførere, som er verstingene når det gjelder å bruke eiendomsskatt for å finansiere driften av kommunen. Det er, selvfølgelig, helt rett. Fra 2013 til 2017 var det flest kommuner styrt av AP som innførte eiendomsskatt. Ikke nok med det, det var også AP-styrte kommuner som hadde den største økningen i eiendomsskatt. AP styrte kommuner har, de siste årene, hatt en økning i eiendomsskatten som er nesten det 10-dobbelte av Høyre-styrte kommuner. Dette er veldokumentert av SSB og annen lett tilgjengelig informasjon.

Innlegget fortsetter under annonsen.
Annonse

Som eksempel på at min påstand er feil, viser AP til hva eiendomsskatten i dag er i Søgne sammenlignet med Kristiansand. Det er underlig at dere bruker dette eksemplet, som bevis for deres påstand, når dette dokumenterer det motsatte. 

Litt fakta 
I 2019 må innbyggerne i Søgne betale 18 millioner i eiendomsskatt. Hvis Søgne hadde fortsatt vært egen kommune etter nyttår, styrt av AP-ordfører og vi måtte forholde oss til hva dere har lagt frem som langtidsbudsjett, så ville den totale eiendomsskatten stige med vanvittige 133% i 2020. Det er kanskje ikke Norgesrekord i økning i eiendomsskatt, men det viser med all tydelighet at kommuner med ordførere fra AP har størst økning i eiendomsskatt. Det bør velgerne ta inn over seg.

Det er underlig at dere er så sterke forsvarere av denne usosiale eiendomsskatten, som også rammer de med dårligst råd. Størrelsen på eiendomsskatten som pålegges eiere av eget hjem, har ingen sammenheng med eierens betalingsevne. Argumentet om at bunnfradrag gjør at dette ikke rammer de med dårligst betalingsevne, er «politisk tåkeprat». Enslige og minstepensjonister, som har lite «rutte med», må i mange tilfeller betale eiendomsskatt. For dem oppleves dette svært urettferdig. Alle som betaler eiendomsskatt er selvsagt ikke i denne kategorien, men AP vil ikke erkjenne at denne skatten oppleves som svært krevende for denne gruppen. Det er tydeligvis viktigere for AP å inndrive mer skatt fra innbyggerne, uansett hvor usosial den er, bare det kan bidra til å innfri valgløfter.

- Eiendomsskatten er 3.660 kroner dyrere i Høyrestyrte Kristiansand enn i Arbeiderpartistyrte Søgne! Og det var de borgerlige partiene som innførte eiendomsskatt i Kristiansand, skriver Arbeiderpartikandidatene Bjørn Egeli og Trond Blattmann (bildet) i et tidligere svar til Pettersen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no