Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom, her sammen med Floke Bredland som har stukket deler av løypa, og stiller også opp som vakt under Kjellandsløypa sammen med sine kolleger fra Søgne Skiklubbs Seniorgruppe. (Foto: Nicolai Prebensen)

Doblet deltakerantallet fra i fjor. Oppdatert med resultater

  Nicolai Prebensen
  05. sept. 2019
  19:02
I fjor høst hadde Terrengkarusellen sitt første løp Kjellandsheia rundt. Deltakerantallet var dengang rundt 300 løpere.

- I år tenker jeg vi havner i nærheten av 600 deltakere, og det er en god økning. Noen deltakere fra Kristiansand har slitt litt med køen ut av byen i ettermiddag, men ut over det er løperne strålende fornøyde med løpet, både arrangørmessing og ikke minst turen rundt Kjellandsvannet, sier John M. Humborstad, leder av terrengutvalget i Bedriftsidretten i Vest-Agder til N247 torsdag ettermiddag.

- Det går med mange bananer under et slikt arrangement, bemerket han.


Det er Repstad Bedriftsidrettslag som er hovedarrangør i Kjellandsløpet, og alle deltakerne får gratis vafler, grillpølser, frukt og drikke etter løpet. Deltakerne velger «kortløype», rett i underkant av fem kilometer og «Milslukeren» som er to runder i samme løype rundt Kjellandsvannet.

Ole Johan Bueklev i Repstad Eiendom sier det er mange å takke for at de får dette til.

- Mange å takke
- Først er det Floke Bredland som har stukket en del av denne fantastiske løypa som er krevende å løpe. Klungland-familien har stått på og lagd en del av traseen her nede i området og ikke minst gitt oss tillatelse til å bruke området her ned ved den nye rundkjøringa til Nordalsheia. Da den var ferdig bygget, var det en liten slump penger igjen, og vi fikk laget et fint start- og målområde her nede. Bedriftsidrettslaget har lagt ned et stort arbeide i å rydde og gjøre traseen klar og Søgne skiklubbs seniorlag, som også har vært med i oppbyggingen av løypa, stiller opp som vanlig, sier han.

Nytt av året var at også Søgne FK hadde oppfordret medlemmene til å kutte fotballtreninga for å løpe Kjellandsløpet, og i følge Bueklev var over 40 barn med sammen med sine trenere.

Også Søgne FKs seniorlag var oppfordret til deltagelse, men den eneste N247 fant var Stian Aamodt som aldri sier nei til en løpetur.

- Vi ble oppfordret til å delta, men jeg har ikke funnet andre lagkamerater, så jeg vet ikke helt hvor de er. Kanskje de sparer seg til seriekampen lørdag, sa han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er fra starten av «kortløypa», en gang rundt Kjellandsvannet. Rundt 40 unge spillere fra Søgne FK deltok også. (Foto: Nicolai Prebensen).

Resultatene fra årets Kjellandsløp vil foreligge fredag morgen, og i lenken tidligere i artikkelen finner du lista så snart denne foreligger.

Debuterte på 70-årsdagen
Erling Gundersen fra Hånes i Kristiansand stilte også til start torsdag. Det gjorde han på sin 70-årsdag.

- Når kona er med, må jo jeg bare stille, sa han til N247 og understreket at han spaserte rundt løypa.

- Nei, jeg løp ikke. Det går noen grenser, sa jubilanten blidt da han ble gratulert med dagen av Terrengkarusell-general, John M. Humborstad.
Sist oppdatert 06.09.2019 klokken 10:43 av Nicolai Prebensen

Erling Gundersen feiret 70-årsdagen med å ta turen rundt Kjellandsvannet torsdag ettermiddag. Her blir han gratulert av "sjefen sjøl", John M. Humborstad. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no