Valgkamp: - Her vil vi slå sammen turløypene

  Jon Aamodt
  06. sept. 2019
  12:01
- Ved nyttårsskiftet slår vi sammen kommunene Søgne, Songdalen og Kristiansand. På Strai har Kristiansand ei flott turløype. Et samlet kommunestyre i Songdalen har bevilget tre millioner kroner slik at vi kan få ei flott løype her på Nodelandsheia. Nå vil vi slå et slag for at nye Kristiansand tar opp hansken og starter arbeidet med ei løype som binder løypa på Strai sammen med den vi skal bygge her på heia, sier Høyrepolitiker Kjetil Aasen.  

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Sammen med partikollega Svein Grødum og Senterpartiets Anja Ninasdotter Abusland håper han å få de nye folkevalgte i Kristiansand til å se potensialet i å knytte løypene i det som i dag er Songdalen og Kristiansand sammen til en ny felles storløype når kommunene er slått sammen fra neste år.

- Her vil vi ha en ordentlig løype som kjøres opp om vinteren og selvsagt med lys. Vi er ganske høyt oppe i terrenget her bak Tunballen, og sjansen for snø vinterstid er rimelig god, supplerer Abusland som etter litt nøling går med på at Aasen nok var først ute med ideen om turløype på Nodelandsheia.

Grødum føyer til at Kristiansand Høyre har programfestet en sammenkopling av de to løypene, og Abusland garanterer at Senterpartiet med sin profil og prioriteringer vil støtte et slikt forslag. 

Har funnet trase
- Det har vært litt utfordring med å finne en grei trase til en slik løype, men her har Midt-Agder Friluftsråd med sin ekspertise tatt jobben med å klare ut dette. Med ei godt brukt løype på 3,3 kilometer på Strai, ei ny løype på to kilometer her på heia, og en tre kilometers sammenkopling på midten, vil si sitte med en kolossalt flott turløype for sommer- og vinterbruk. Den vil ligge i et variert terreng og vil være en skikkelig turmagnet og et flott bidrag til folkehelsa for mange potensielle brukere, argumenterer Aasen.

- Bare her i nærområdet har vi barnehager og skoler som helt klart vil komme til å bruke en slik løype, sier Abusland videre, og Grødum legger raskt til at Nodelandsheia allerede er et stort boligområde hvor ytterligere utbygging er planlagt.

Lokal enighet
I god Songdalentradisjon er Høyre- og Senterpartipolitikerne enige om at det er viktig å legge til rette for økt friluftsliv. 

- Nå vil vi ha med oss alle politikerne i hele nye Kristiansand. Vi vet at det er mange som heier på et prosjekt som vil knytte sammen to flotte turområder og til sammen utgjøre et attraktivt og flott område for turgåere og friluftsliv hele året, sier de tre politikerne samstemte. 

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no