Bystyrevalgkampen 2019. (Foto: Arkiv)

Valgkampen: «Helsepartiet Kr. Sand sier ja til skolemåltid»

  Redaksjonen
  13. aug. 2019
  12:22
Et godt skolemåltid burde være noe alle ungene fikk. Tror absolutt det hadde ført til bedre læring og bedre matvaner. Norge er et rikt land og vi har råd om vi vil. Finland bruker 63 milliarder på utdanning, mat inkludert. Norge og Danmark er eneste land i Europa som ikke har skolemat, de andre land er ikke rikere enn Norge. Dette handler om prioriteringer og hvordan pengene i Norge blir brukt!

Et godt måltid med varm mat er både sosialt, inkluderende, fremmer læring og er sosial velferd. Lapskaus og en god mattelærer er ingen motsetninger i oljelandet Norge. Kanskje mindre korrupt bistand, lavere millionlønninger i det offentlige og mindre økonomisk støtte til politikere, FN og media, samt mindre konsulentbruk, ville kunne gi ungene skolemat. Prioritere norske skattepenger til unge og gamle i Norge, fremfor i utlandet. 

Sverige klarer å gi barna sunn gratis mat, helt uten noen oljepenger. Klart det handler om dårlig prioriteringer i Norge, men vi burde ha nok penger til å gi norske barn sunn og gratis skolemat. Man blir fysisk uvel når man ser hvordan skattepengene blir forvaltet her i landet og ikke minst i vår kommune.

Eivind R. Larssen
Ordførerkandidat Helsepartiet Kr. Sand

Eivind R. Larssen er Helsepartiet Kristiansands ordførerkandidat. (Foto: Helsepartiet)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no