Vidar Tjomsland (t.h.) sørget for stalljubel på hjemmebane søndag da storebror Øystein var opptatt med storløp i Sverige. Tre seire ble det for Team Tjomsland i Travparken. (Foto: Tom Jönehag)

Lillebror tok ansvar

  Redaksjonen
  12. aug. 2019
  11:10
Av Richard Ekhaugen, Sørlandets Travpark
Da storebror Øystein Tjomsland kjempet i svenske årgangsløp denne helgen tok lillebror Vidar ansvaret og sørget for suksess på hjemmebane.

Øystein Tjomsland sikret andre- og tredjeplass i de svenske Kriterie-løpene på søndag, og kunne dermed naturlig nok ikke kuske stallens øvrige hester da Sørlandets Travpark åpnet portene søndag kveld. I sjefens storløpsfravær tok lillebror og høyre hånd Vidar ansvaret og sørget for en strålende kveld på hjemmebane. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ikke mindre enn tre stallseire ble for Tjomsland-armadaen, og Vidar kusket selv Valle Hugo inn til seier, den første siden slutten av januar for den fire år gamle vallaken. 

- Endelig var det Valle Hugo sin tur igjen. Vi prøvde ham uten sko på beina for første gang i dag, og det var nok en medvirkende årsak til at han presterte så godt. Jeg må passe på å skryte av hele teamet vårt som legger ned en formidabel jobb med hestene, fortalte Vidar Tjomsland etter løpet som en forklaring på fremgangene.

Kuskekometen Per Vetle Kals styrte resolutt til front med kapable Paulino i rekruttløpet, og forsvant siden i fra til overlegen seier på sterke 1.14,5a/2140 meter.

- Severdig
- Det ble fart på forestillingen med Johan (Kringeland Eriksen, red.anm.) på utsiden store deler av løpet med den verste konkurrenten. Det må ha vært et severdig oppgjør for publikum, slo 22-åringen fast.

Gjestekusk Åsbjørn Tengsareid sørget for å gjøre Tjomsland-dagen komplett da han loste Ixelle Bolets inn til seier etter perfekt reise i rygg på lederhesten. Vidar Tjomsland ble toer i samme løp med stallkameraten Ero' Kamano.
Sist oppdatert 12.08.2019 klokken 11:17 av Nicolai Prebensen

Valle Hugo travet karrierens første løp uten sko på beina. Det var ifølge Vidar Tjomsland en medvirkende årsak til at den første seieren siden januar ble bokført for vallaken. (Foto: Hesteguiden.com)

Dyktige Per Vetle Kals styrte Paulino inn til imponerende seier i DNTs rekruttserie. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no