Forhåndsstemme gjør du på rådhuset på Tangvall (bildet), eller på rådhusene i Songdalen eller Kristiansand. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

- Fra mandag morgen kan du forhåndsstemme

  Nicolai Prebensen
  11. aug. 2019
  12:13
- Fra mandag morgen klokken 08.00 kan du forhåndsstemme ved årets kommune- og fylkesvalg på rådhuset i Søgne. Faktisk så kan du også forhåndsstemme på rådhusene i Songdalen eller i Kristiansand også hvis det passer bedre, sier Camilla Erland Aarnes i Søgne kommune fredag ettermiddag.

Da var stemmesedler og avlukkene på plass i første etasje ved biblioteket i bygget, og alle som ønsker det kan avgi sin forhåndsstemme frem til valget den 9. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det er mange som tror at det ikke kan gis personstemmer (slengere) når man forhåndsstemmer, men det er bare delvis riktig. Til kommunevalget kan du gi personstemmer, men ikke til fylkesvalget, sier Erland Aarnes videre.

Hun forteller at det i hele bibliotekets åpningstider vil være to personer til stede, ikledd orange T-skjorter for å hjelpe til.

Legitimasjon
- Ta med legitimasjon med bilde og fødselsdato, og gjerne valgkortet også så går dette veldig greit, sier hun videre og ber folk merke seg at stemmesedlene skal brettes slik at ingen kan se hva velgerne stemmer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Er ikke stemmeseddelen brettet riktig må vedkommende inn i avlukket igjen. Er noen i det minste tvil om hvordan det gjøres, hjelper vi selvsagt med det også, sier hun og ønsker alle velkommen til rådhuset på Tangvall.

I avlukkene finner velgerne stemmesedler for alle partiene som stiller til valg. Det skal leveres to stemmesedler, en til kommunevalget (røde) og en til fylkesvalget (blå).

Camilla Erland Aarnes i Søgne kommune ønsker alle som vil forhåndsstemme til valget i høst hjertelig velkommen til rådhuset på Tangvall. Hun og flere andre står klare til å hjelpe med gjennomføringen om det skulle være nødvendig. - Selve valget må velgerne derimot stå for selv, sier hun. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no