Caroline, Mette og Andreas Finnestad Lund og Tor Harald Lund hjemme igjen fredag ettermiddag med premiesamlingen de tok med seg hjem fra Landssytterstevnet på Evje denne uken. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Ikke mulig å toppe dette

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  09. aug. 2019
  19:40
- Det er ikke mulig å toppe dette, sa Tor Harald Lund da N247 møtte den historiske skytterfamilien fredag ettermiddag, få minutter etter at de hadde kommet hjem fra Evje med bagasjerommet fullt av medaljer. 

Familien Finnestad Lund er garantert historiske etter innsatsen i år. Aldri har en familie tatt med seg en slik samling sølv hjem etter et Landsskytterstevne med så mye premier, og i tillegg er søsknene Caroline og Andreas enestående i denne sammenheng.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det har ikke skjedd før, og vil bli vanskelig å toppe, sier Tor Harald Lund under fotograferingen nede ved idylliske Lundeelva på strandeiendommen til familien.

- Å joda, sier Mette lattermildt og tenker høyt på Landsskytterstevnet på Elverum i 2020.

- Hva slags gener er det dere har?

- Det er nok begge våre fedres gener som har slått inn her. Begge var svært habile skyttere og både jeg og Mette har vært med siden vi var små. Vi må huske at vi er amatører, og driver dette på hobbybasis. Vi har derfor lov i dag til å glede oss stort over at vi var så heldige denne gangen, fortsetter Tor Harald og legger til at det slett ikke er sikker det blir så bra neste gang.

- Konkurransen er stor, og det skal mye til for å klare det samme en gang til. Vi satser jo også på andre konkurranser, og neste helg er det samlagstevne her lokalt. I slutten av måneden reiser vi til Voss for å delta i Norgescupen. Vi ligger bra til i begge cupene og satser hardt på gode resultater der også.

På spørsmål om ekteparet angrer på at det ikke ble flere barn en Caroline og Andreas, bryter begge ut i latter og sier at det de har fått er mer en godt nok.

Snakker lite skyting
Ikke snakker de om skyting ved middagsbordet heller.

- Faktisk snakker vi svært lite om skyting. Vi diskuterer utstyret før avreise til stevner, men ut over det er vi en helt vanlig familie gjennom hele uka, som de fleste andre, avslutter Tor Harald Lund.

Historie
Landsskytterstevnet 2019 på Evje er historie, men for mange lokale skyttere og spesielt for familien Finnestad Lund har det vært et stevne hvor det ene høydepunktet har avløst det andre. 

Allerede i starten av stevnet markerte lokale skyttere seg, og andreklassingen Magne Lorentzen leverte en av sine beste prestasjoner med 243 poeng i grunnlaget. Han endte til slutt på en hederlig 24. plass i sin klasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

På stevnets andre dag sikret Andreas Finnestad Lund seg et godt utgangspunkt for feltfinalen i klassen Eldre junior med resultatet 29/22, og søndag la Caroline grunnlaget for et godt resultat på banen da hun skjøt 250 poeng i grunnlaget. 

Veteranen Harald Englund presterte som vanlig godt med 250 poeng i sin innledende skyting lørdag, og samme dag ble Søgnes ordfører Astrid Hilde nummer to i den uhøytidelig ordførerduellen.

Ungguttene Ole Oscar Ormestad og Benjamin Langenes oppnådde flotte resultater i sine klasser. Det samme gjorde Tom Nyhaven som fikk 30/15 i sin innledende feltskyting. 

Norgesmester fra Greipstad
Rekrutten Martin Ødegård fra Greipstad var «outstanding» på finfelten med 30/23. Etter finaleskytingen endte unggutten på en flott fjerdeplass i et utrolig jevnt felt. I baneskytingen sikret Ødegård seg også et godt utgangspunkt, og i denne finalen gikk han helt til toppen og sikret seg Norgesmestertittelen for de yngste deltakerne. 

Tor Harald Lund gikk på en aldri så liten smell i feltskytingen da han fikk problemer med siktet og valgte å avbryte etter to hold. Han kom imidlertid sterkt tilbake på banen og lå på skive en da Kongelaget skjøt sine 10 skudd onsdag kveld, en dramatisk runde som endte med at Lund ble stevnets Skytterprins med en margin til kongetittelen på en fattig millimeter. 

Tre NM-titler
Når familien Finnestad Lund oppsummerer etter siste dag på Landsskytterstevnet 2019 på Evje, sitter de igjen med en Norgesmestertittel i felt og en andreplass på bane til Caroline i klassen Eldre Rekrutt, Norgesmestertittel til Andreas i klassen Eldre Junior og en fjerdeplass og DMT-pokal til Mette Elisabeth i seniorklassen i felt. Når Tor Harald allerede onsdag sikret seg tittelen som Skytterprins etter en utrolig spennende finale, og Søgne skytterlag torsdag sikret seg Norgesmestertittelen som lag er vel det meste sagt om skytterfamilien fra Søgne. 

Vi tar likevel med at Tor Harald Lund i tillegg sikret seg Vekterpokalen som beste skytter etter 25 skudd på banen. Denne pokalen vant for øvrig Mette i 2006. Han endte også på en delt førsteplass i Minneskytingen hvor også Andreas i klassen Eldre Junior står alene på toppen av resultatlisten. 

Så håper vi Caroline har funnet igjen medaljen sin før familien returnerer til Søgne.

Den dukket opp igjen, kan N247 bekrefte fredag kveld.

Vel-leder og familievenn Randi Føreland Hansen var selvsagt på plass med flagg da familien Finnestad Lund kom hjem til eiendommen på Lunde fredag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no