Mette Elisabeth Finnestad med DMT-pokalen for beste kvinnelige skytter på 30 skudd felt. (Foto: Landsskytterstevnet 2019 Evje)

Imponerende resultater på Landsskytterstevnet

  Jon Aamodt
  09. aug. 2019
  15:39
Det ble en utrolig spennende finale i feltskytingen på Evje fredag. Før det siste laget kom inn på standplass var det Søgnes tidligere skytterdronning Mette Elisabeth Finnestad som lå i en delt ledelse med 42 treff totalt i konkurransen og 12/8 i finalen. I alt fire skyttere hadde samme poengsum da det siste laget begynte sin skyting. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ingen i det siste laget klarte å overgå de fire i tet, kun en skytter i det siste laget oppnådde samme poengsum, 12/8 som kvartetten som til da lå i ledelsen. Dermed var det klart for omskyting med de fem skytterne som alle hadde åtte innertreff i sin finaleserie.  

I omskytingen lå Mette på skive en og måtte ha minst fullt hus med åtte innertreff for å ligge likt med Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand som da ledet. Det ble en bom for Finnestad som endte med resultatet 11/4 og ny omskyting om tredjeplassen. I den siste omskytingen klarte Mette fullt hus med seks innertreff. Det holdt kun til en fjerdeplass ettersom Ole Magnus Bakken endte med syv innertreff i sin siste serie. 

Caroline Finnestad Lund stakk av med NM-seier i klassen Eldre Rekrutt i feltskyting fredag. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv)

Andreas Finnestad Lund med pokalen som Norgesmester i Eldre Junior. (Foto: Landsskytterstevnet 2019 Evje)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no