Carl Aamodt ble fredag kåret til "Årets unge Fisker for Agder 2019 av Fiskerlaget Sør og Skalldyrfestivalen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Carl Aamodt er «Årets unge fisker»

  Nicolai Prebensen
  09. aug. 2019
  14:01
Fredag ettermiddag ble Carl Aamodt kåret til «Årets unge Fisker» av Fiskerlaget Sør og Skalldyrfestivalen under en tilstelning i Mandal sentrum.

I begrunnelsen for prisen heter det:

«Valget falt på 29 år gamle Carl Fredrik Aamodt fra Søgne

Årets Unge Fisker har et brennende engasjement for fiskeriene i Sør-Norge og har vist at man kan gradvis bygge seg opp i fiskerinæringa med grundig strategi, stå-på-vilje og godt nettverk.

Karrière
Carl F. Aamodt startet sin fiskerikarrière med jobb på en reketråler etter ungdomsskolen. I dag sysselsetter i dag en rekke lokal ungdom på sine fiskefartøy og skaper verdier av fiskeslag som tradisjonelt ikke har vært utnyttet.

Hans firma ble kåret til «Årets Gasellebedrift i Agder» for sin imponerende vekst i 2018.

Da Sørlandets største fiskebåt, Sille Marie, sto i fare for å forsvinne ut av Søgne, jobbet Carl en intensiv kamp for å beholde arbeidsplassene og verdiene i Agder. Han lyktes og fremtiden ser lys ut for rederiet.


Carl har stått ved roret i hardt vær i Nordsjøen for å skaffe folket torsk til jul, og holder samtidig sin stødige hånd på roret i Kristiansand Fiskerlag som styreleder og tillitsmann for over 100 fiskere.

Vi er stolt over å ha deg med på Laget og gleder oss til spennende tider fremover i fiskeriene.», skriver juryen i begrunnelsen.

I fjor sommer var det Frode Jensen som ble kåret til «Årets unge Fisker», også han fra Søgne.

Tidligere fiskeriminister Per Sandberg og leder i (dengang) Søgne Fiskerlag, nå leder i Kristiansand Fiskerlag, Carl Aamodt på Høllebrygga sommeren 2017. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Carl Aamodt er Årets unge Fisker i Agder 2019. Diplomet ble overrakt av Mandals-ordfører Alf Erik Andersen. (Foto: Lennart Danielsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no