For andre år på rad er Helene Abildsnes fra Søgne med når finalekampen i Miss Norway avgjøres. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

- Føler meg heldig som er i finalen igjen

  Jon Aamodt
  08. aug. 2019
  11:51
- Jeg føler meg heldig som har fått lov til å være med i finalen for andre gang. Dette har vært en fantastisk reise med gode minner som jeg tar med meg videre. Jeg har forberedt meg i to år, og nå er jeg virkelig klar for å vinne. Nå gjenstår kun en sceneopptreden som skal vurderes av dommerne, sier Helene Abildsnes som for andre året på rad er med i konkurransen når finalen i Miss Norway avgjøres på Åpen Scene i Oslo 9. august.  

I år skal det kåres Miss Universe Norway som skal representere Norge i verdens største skjønnhetskonkurranse Miss Universe som har over en milliard tv seere. Siste og eneste gang Norge har vunnet denne konkurransen var da Mona Grudt  vant tittelen i 1990, og nå ønsker Helene å følge i hennes fotspor. 

- Superspent før finalen
- Det er så rart å tenke på at om noen få dager skal det hele avgjøres. Jeg er superspent, gleder meg masse og kjenner nervene begynner å komme sakte men sikkert. Det jeg gleder meg mest til er å vise frem catwalkene jeg har øvd mye på, sier Helene som er en av de åtte finalistene som kjemper om Miss Norway tittelen etter at over 180 påmeldte var med i konkurransen fra begynnelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tett på finaledagen ligger Helene helt framme i teten når det gjelder stemmer som publikum kan sende via SMS.

- Akkurat det er er neste litt surrealistisk. Jeg er bare så heldig som har så mange gode støttespillere rundt meg som motiverer meg og vil si tusen takk til alle som har hjulpet meg. Jeg blir helt rørt, fortsetter Søgne-jenta.

- Betyr mye å vinne 
Abildsnes er tydelig på at en sier vil bety mye for henne. 

- Det betyr jo at jeg får lov til og fortsette med det jeg elsker, og det vil være et 
steg nærmere drømmen om å bli Miss Universe. Jeg har jo funnet mange nye interesser jeg ikke viste jeg hadde, og jeg ser på Miss Norway som en stor døråpner og griper alle mulighetene jeg kan. 

I fjord endte Helene på tredjeplass og tok med seg tittelen «First runner up». Kort tid etter fjorårets finale bestemte hun seg for at hun ville konkurrere igjen. 

- Jeg synes det er viktig å følge drømmene sine, og jeg fant ut med en gang etter finalen at dette skal jeg prøve igjen. Selv om jeg ikke lyktes på første forsøk, vil jeg bruke lærdommene til å gjøre det enda bedre neste gang. Jeg har lært hvor viktig det er å ha troa på seg selv. Det gjelder uansett hva jeg holder på med å tenke at dette kan jeg klare uten å sammenligne meg selv med andre enn nettopp meg selv, avslutter en spent finalist.

I 2018 endte Helene Abildsnes på tredjeplass i Miss Norway-konkurransen. I år håper hun å nå helt til toppen og representere Norge internasjonalt. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no