Tor Harald Lund glapp kongetittelen med én millimeter. Var skuffet, men likevel fornøyd med totalinnsatsen. (Foto: Roar Tolfsen)

Kongetittelen glapp med én millimeter: - Æ har det godt æ

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  07. aug. 2019
  21:06
32 år etter at Tor Harald Lund som 19-åring ble skytterkonge under Landsskytterstevnet på Steinkjer har 51-åringen nok en gang levert glimrende resultat på Landsskytterstevnet og kan i år smykke seg med tittelen Skytterprins.

Etter en utrolig spennende innledning tirsdag hvor Tor Harald Lund sikret seg skive én i Kongelaget med 248 poeng og 16 innertiere var det klart for en nervepirrende finaleomgang onsdag kveld. I tillegg til Lund hadde også Rasmus Løberg som skyter for Klepp, 248 poeng før de 10 finaleskuddene, og hakk i hel fulgte fire skyttere med 247 poeng som alle kunne kapre Konge- eller Dronningtittelen om de to på skive en og to skulle feile.

Fra skive to fullførte Løberg med 100 poeng og satte press på Lund som fikk ett skudd såvidt utenfor 10-eren med 9,9. Det var nok til at Lund ble forbigått også av Linn Christine Vatland og vant dermed tredjeplassen. Med skytterkongen og skytterprinsessen på plassene foran seg, tar Tor Harald Lund plassen som Skytterprins på årets Landsskytterstevne.

- Æ har det godt æ, var Lunds kommentar til NRK etter at kongetittelen glapp med én millimeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Av andre lokale skyttere som gjorde unne sine siste 10 skudd på baneskytingen onsdag, nevner vi Peter Sørli og Mette Finnestad som begge skjøt til 100 poeng i finalen og endte med henholdsvis 343 og 342 poeng.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Pallen onsdag kveld. F.v. Linn Christine Vatland, Rasmus Løberg og Tor Harald Lund. (Foto: Merete Brunvatne).

Ordfører Astrid Hilde var til stede under finalen og var storfornøyd med innsatsen til Søgne skytterlag og familien Finnestad Lund.

- Fantastisk innsats
- Alle har gjort en fantastisk innsats, og dette er ikke slutt. Det skal skytes flere finaler hvor «våre» skyttere ligger godt an. Jeg snakket såvidt med Tor Harald etter finalen, og jeg skjønner at han er litt skuffet. Marginene i denne sporten er veldig små, og å tape en kongetittel med én millimeter må være leit. Uansett er jeg mektig imponert over hva skytterne fra Søgne får til, og jeg ønsker dem alle lykke til i de konkurransene som gjenstår av Landsskytterstevnet i år, sier hun til N247 onsdag kveld på vei tilbake til hjembygda.

Hun legger til at hun synes det var svært hyggelig å bli invitert opp av den store gruppa Søgne-folk som var til stede på Evjemoen onsdag kveld.
Sist oppdatert 07.08.2019 klokken 22:56 av Nicolai Prebensen

Magne Lorentzen, ordfører Astrid Hilde og en "haug" tilskuere og skyttere fra Søgne var på plass på Evjemoen under kongeskytingen på Evjemoen onsdag kveld. (Foto: Roar Tolfsen)

En stor Søgne-gjeng på plass på Evjemoen onsdag kveld. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no