Finn Thomassen fra Søgne fylte bagasjerommet med komper fra Slakteren og dro til Evje for å sørge for at det Tor Harald Lund har i magen under Kongeskytingen i kveld kommer fra Søgne. (Foto: Øystein Moi)

- Slik legg han grunnlaget for ein ny Kongetittel

  Nicolai Prebensen
  07. aug. 2019
  13:10
Presseansvarlig på Landskytterstevnet, Øystein Moi (han med tidenes presseinvitasjon), har sendt N247 en sak om oppladningen til Tor Harald Lund før han skyter om Kongetittelen klokken 19.30 onsdag kveld.

«Alt ligg no vel til rette for at søgnemannen Tor Harald Lund i løpet av kvelden kan hente heim ein ny kongepokal og ein ny kongetittel i samband med Landsskytterstemnet på Evjemoen.

Sambygdingen hans, Finn Thomassen, var tidleg på morgonkvisten i dag innom slaktar Eikestøl i Søgne og fyllde bagasjeromet i Mercedesen sin med nykokte komper. Kompene vart seinare på føremiddagen overlevert Tor Harald Lund midt ute på stemneplassen - og eit viktig grunnlag for ein ny kongetittel vart såleis stadfesta.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Her må heile bygda stille opp for å hjelpe Tor Harald fram til siger. Dette er mitt bidrag, seier Finn Thomassen.

- Dette er, utan atterhald, verdas beste komper, kvitterer Lund.

Han ser på bladfyken med eit aldri så lite glimt i augo. Stuttreist kvalitetsmat frå heimbygda er i det minste himla god indremedisin.

I kveld fær me svaret. I kveld kan die vinne alle i hop. Lund, Thomassen og Eikestøl», skriver han.

Finn Thomassen hadde håpet om at Tor Harald skulle skyte seg inn på kongelaget.

- Berettiget håp
- Ja, jeg hadde et berettiget håp, og det ser jo ut som om at jeg fikk rett. I går kveld slo det meg at den tidligere skytterkongen ikke måtte skyte på tom mage i kveld, og det han hadde i magen skulle komme fra Søgne. Derfor ringte jeg Bård (Klungland red.anm.) på Slakteren og spurte om han han hadde komper, men det hadde han ikke. 

- Bård lovte komper uansett og stod opp midt på natta i natt og satte i gang. På morgenen i dag lå 40 komper klare i en stor kasserolle og de har nå Tor Harald spist et par av. De andre i familien får også Søgne-komper, og andre Søgne-folk også, sier han til N247 på telefonen fra stevneplassen.

- Nå har i alle fall jeg gjort det jeg kan, avslutter Thomassen.

Øystein Moi er presseansvarlig under Landskytterstevnet på Evje 2019. (Foto: Selfie fra bobilen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no